Utstilling: Oslo bys arkitekturpris

2015 - 2018

 

Oslo bys arkitekturpris deles ut årlig og har som mål å løfte frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen, samt å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling. De beste kandidatene vises i en utstilling på Rådhusplassen i forbindelse med prisutdelingen. Utstilling skal presentere den nye Oslo-arkitekturen for Oslos befolkning og skape engasjement og oppmerksomhet rundt arkitekturprisen.

Utstillingen er i 2015, 2016, 2017 og 2018 utarbeidet av Kulturbyrået Mesén, Line Solgaard Arkitekter as og Sebastian Sanders

Oppdragsgiver: Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten

Utstilling for Oslo bys arkitekturpris 2018.

Utstilling for Oslo bys arkitekturpris 2018.

 
20181024_070347_e.jpg

Rådhusplassen er et stort og åpent sted som vi ønsket å bryte ned i romlige sekvenser i en menneskelig skala. Vi ville tilby publikum en opplevelse av rom som understreker arkitekturens påvirkning på oss. Utstillingene i årene 2015-2018 tok utgangspunkt i prosjektets kjernebudskap, arkitektur, og på en intuitiv og enkel måte understreket arkitekturens evne til å skape romlige opplevelser.

Utstilling for Oslo bys arkitekturpris 2018.

Utstilling for Oslo bys arkitekturpris 2018.

 

Utstillingskonseptet for 2017, “Reisverk”, presenterte utstillingen som en serie byggverk i sin reneste form; nesten som arkitektens skisse av reisverket til et bygg, ønsket vi å skape en illustrasjon av arkitektur som ramme for formidlingen. Utstillingskonseptet, laget med tre som byggematriale, fungerte med andre ord som en arkitektur i seg selv. Utstillingen i 2018 videreførte konseptet fra 2017, men i ny og fargesterk drakt, med reisverk av tre malt i blått.

Utstilling for Oslo bys arkitekturpris 2017.

Utstilling for Oslo bys arkitekturpris 2017.

Feature 2

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Nulla lectus ante, consequat et ex eget, feugiat tincidunt metus. Nulla eu pretium massa. Suspendisse nec congue purus. Mauris id fermentum nulla. Donec ac fringilla turpis.

Feature 3

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Mauris egestas at nibh nec finibus. Vivamus sit amet semper lacus, in mollis libero.