Hvorfor satse på kunst under byggeprosessen?

Kulturbyrået Mesén har produsert en rekke kunstprosjekter rundt byggeplasser i Oslo og omegn. Vår erfaring er at kunsten i tillegg til å løfte områder rent estetisk, også kan bidra med flere verdier til steder som er i endring.

 • Kunst som en identitetsskapende faktor, stedsutvikling og merkevarebygging.

 • Kunst som skaper bedre byrom og gjør området rundt byggeplassen til et mer attraktivt sted å være.

 • Kunst kan skape aktivitet, deltakelse og interaksjon. Kunsten kan gi overraskende opplevelser og bidra til at folk ønsker å oppsøke et område.

Kunstneriske uttrykk på byggevegger, bygulvet og uterom bør ha et preg som setter dem i forbindelse med, og som tar stilling til det aktuelle miljøet de plasseres i. Dette kan oppnås gjennom ulike tilnærmingsmåter til kunstuttrykk:

 • Kunst som gjør at man ser omgivelsene på nye måter aktuelle temaer, uttrykk, speilinger, lys, forsterke, lede folk gjennom/forbi området

 • Kunst som bringer elementer man ønsker seg inn i et
  område
  farger, natur, organiske elementer, organiske former, sosiale møteplasser, sittesteder, skape ro og pusterom

 • Kunst som forholder seg til skala på ulike måter
  det store og volumiøse som spiller på lag med de store bygningene, det lille og mikroskopiske som skaper spennende kontraster

 • Kunst som skaper aktivitet, interaksjon, deltakelse og lek.

For mer informasjon, ring eller send e-post til: 
Vibeke Christensen
tlf: 92 88 68 12 / vibeke@mesen.no

 

Referanse-prosjekter

Mare Nostrum - malt direkte på et seksti meter langt byggegjerde utenfor Nobels Fredssenter i 2015. Prosjektet er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén for Nobels Fredssenter. Les mer.

Mare Nostrum - malt direkte på et seksti meter langt byggegjerde utenfor Nobels Fredssenter i 2015. Prosjektet er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén for Nobels Fredssenter.
Les mer.

I juni 2016 ble et nytt verk laget på byggegjerdet utenfor Nobels Fredssenter. Verket Unknown Numbers er viet ytringsfriheten og består av store, monumentale portretter av ytringsfrihetsforkjempere og grafiske kommentarer til ytringsfrihetens kår i verden idag.  Les mer.

I juni 2016 ble et nytt verk laget på byggegjerdet utenfor Nobels Fredssenter. Verket Unknown Numbers er viet ytringsfriheten og består av store, monumentale portretter av ytringsfrihetsforkjempere og grafiske kommentarer til ytringsfrihetens kår i verden idag. 
Les mer.

Avtrykk av tid - et 100 meter langt fotografisk verk på byggegjerdene langs Snarøyveien. Det er OBOS Fornebulandet som står bak prosjektet, og Kulturbyrået Mesén er kurator og kunstprodusent. Les mer.

Avtrykk av tid - et 100 meter langt fotografisk verk på byggegjerdene langs Snarøyveien. Det er OBOS Fornebulandet som står bak prosjektet, og Kulturbyrået Mesén er kurator og kunstprodusent.
Les mer.

Under byggeperioden på tomten Diagonale i Bjørvika, ble byggegjerdene dekket av kunst. Prosjektet er et samarbeid mellom HAV Eiendom AS, Olav Thon Gruppen og Kulturbyrået Mesén med støtte fra Oslo kommune Byrådsavdeling for kultur og næring. Les mer.

Under byggeperioden på tomten Diagonale i Bjørvika, ble byggegjerdene dekket av kunst. Prosjektet er et samarbeid mellom HAV Eiendom AS, Olav Thon Gruppen og Kulturbyrået Mesén med støtte fra Oslo kommune Byrådsavdeling for kultur og næring.
Les mer.

Rom bygger rom på Oslo S - Under omfattende byggearbeider på Oslo S i 2007, ønsket Rom Eiendom AS en helhetlig plan for visuelle uttrykk på byggevegger, brakkerigger og andre midlertidige bygginstallasjoner. Les mer.

Rom bygger rom på Oslo S - Under omfattende byggearbeider på Oslo S i 2007, ønsket Rom Eiendom AS en helhetlig plan for visuelle uttrykk på byggevegger, brakkerigger og andre midlertidige bygginstallasjoner.
Les mer.

Nye bilder av Fornebu - kunstprosjektet er et samarbeid mellom Storøya skole og OBOS Fornebulandet, kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén. Utstillingen er laget av barn fra Storøya skole og billedkunstner Shwan Dler Qaradaki, og består av 27 collager som er trykket i store formater på tekstilduk og montert på byggegjerdene i Lomviveien på Storøya.  Les mer.

Nye bilder av Fornebu - kunstprosjektet er et samarbeid mellom Storøya skole og OBOS Fornebulandet, kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén. Utstillingen er laget av barn fra Storøya skole og billedkunstner Shwan Dler Qaradaki, og består av 27 collager som er trykket i store formater på tekstilduk og montert på byggegjerdene i Lomviveien på Storøya. 
Les mer.