2017 - en oppsummering av Mesén-året

Vi ønsker 2018 velkommen med et tilbakeblikk på et utvalg av prosjekter fra 2017.

 

2017 har gitt oss mulighet til å jobbe med prosjekter i byen vi elsker 😍

  • Vi holdt innlegg på byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena – om Temporær kunst som strategi i det urbane rommet.
  • Sammen med den norske poeten og scenekunstneren Fredrik Høyer utviklet vi en kube for gatepoesi,  Andre si det - på Fridtjof Nansens plass i Oslo sentrum. På kuben kan folk være med på å si noe med ordspill, språklek og det å vri og vende på ord.
  • Sammen med den portugisisk/norske kunstneren Marisa Ferreira har vi gitt Kongens gate en ny møteplass. Et fargerikt asfaltmaleri, skulpturelle betongbenker og en parkeringsautomat med mulighet for å spille din musikk.
  • Rom for kunst på Oslo S har vist Soft Spot av Sidsel Palmstrøm, Johanne Lund Ness, Malfridur Adalsteinsdottir og Hanne Øverland, og verket TROJAN av LELLO//ARNELL.
  • For tredje år på rad hadde vi gleden av å utvikle og produsere utstillingen for Oslo bys arkitekturpris i et team med Line Solgaard arkitekter og Sebastian Sanders.
 

I 2017 fikk i bli med ut – med Fredrik Høyer og Bendik Baksaas

  • 1. desember arrangerte og produserte vi konsertforestillingen Til alt Ute i samarbeid med Kunstnernes Hus, og med støtte av Kulturetaten, Oslo kommune. Det ble fest, techo og poesi i et stappfullt Kunstners hus. Gjesteartistene Alexander Fallo og Evelyn Rasmussen Osazuwa gav alt på denne eventen, sammen med visualsartistene Daniel Mahal og Martin Sverdrup.


2017 har gitt oss en helt ny erfaring med å drive galleri

I tillegg har vi blant annet i løpet av det siste året

  • Produsert kortfilmen To My Children av Shwan Dler Qaradaki. Filmen formidler en viktig historie og har blitt vist på Klingenberg kino under Oslo kulturnatt i september, Pori Film Festival (Finland) i november og Festival del Cinema dei Diritti Umani di Napoli (Italia) i November. 
  • Kuratert og produsert utstillingen Nostalgia av Jaakko Niemelä i samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt og Kunstplass [10].
  • Vært produsent for en magisk og leken lydinstallasjon i skateparken til Gamlebyen Sport og Fritid – Sonarbølgeskipet

I Kirkenes ble tre av bestillingsverkene produsert ferdig og montert i 2017: Anders Gjennestads verk i påleparken, Signe Solbergs skulptur i atriet og Håkon Anton Fageraas skulptur utenfor hovedinngangen. Sykehuset vil offisielt blir åpnet i 2018, og det vil komme en egen bloggpost om arbeidet med kunsten i Nye Kirkenes sykehus når åpningen nærmer seg.

I tillegg har vi jobbet med prosjekter med kunder som Panta Rei Danseteater, Sparebankstiftelsen DNB, CODA Oslo International Dance Festival og Nord-Odal kommune. 

Nok ett år der vi har fått jobbe med så mange flinke og kreative mennesker!
Vi ser frem til nye, spennende prosjekter i 2018. 
 

 

mona olsenComment