Livet som praksisstudent hos Mesén

Siden 18. januar i år har jeg vært praktikant her i Kulturbyrået Mesén. I dag, fredag 11. mars, er min siste dag. I løpet av disse åtte ukene, har jeg fått et dypt og godt innblikk i kunstbransjen og da spesielt dette med kunst og formidling i offentlig rom. Læringskurven har vært bratt og tilliten til mine evner upåklagelig.

Fra monteringen av utstillingen til  Mot uten grenser .

Fra monteringen av utstillingen til Mot uten grenser.

Til vanlig studerer jeg prosjektledelse i kunst og kreative næringer ved Westerdals Oslo ACT, og da føltes Kulturbyrået Mesén som en høyst relevant praksisplass for meg. Min tidligere jobberfaring ligger i musikkfeltet med festivaler og diverse konsertarrangering, så nå tenkte jeg at jeg ville utvide horisonten og begi meg ut på nye utfordringer. Interesse for visuell kunst har jeg alltid hatt, så dette føltes som en naturlig retning å gå.

Jeg fikk en varm velkomst fra dag én og jeg merket tidlig det høye kompetansenivået i dette arbeidsmiljøet. Her forstod jeg at jeg ville lære mye om det å utvikle, planlegge og gjennomføre kunst- og kulturprosjekter. Jeg ble fort introdusert til flere prosjekter hvor jeg fikk utfordre meg selv og utfolde meg og prøve nye ting jeg ikke har vært borti før. Noe som nettopp var blant årsakene til at jeg valgte Mesén.

Her har jeg jobbet i et åpent kontorlandskap i øverste etasje med fire dyktige, smarte og morsomme damer. God stemning er det hver eneste dag med masse latter og moro ved siden av arbeidet. Med mindre ingen har fått kaffen sin, selvfølgelig. Men jeg kan enkelt skrive under på at det er god humor i denne gjengen.

Det jeg sitter igjen med etter denne praksisperisoden, er mye mer og dypere enn det jeg forventet. Jeg har vært med på å utvikle og gjennomføre svært interessante prosjekter som har gitt meg mye lærdom og en enda større fascinasjon for kunst. Alt fra formidlingsprosjekter som virkelig setter et gripende preg på deg til mer interaktive kunstverk som byr på lek og dans. På alle måter har hvert prosjekt budt på interessante, varierende og ikke minst givende arbeidsdager fra start til slutt.

105 daglige trappetrinn opp til kontoret er ferdiggått, mandag-til-fredag-arbeidsdagene legges på hyllen og nå venter studenthverdagen igjen. Med meg herfra, tar jeg med en stor sekk stappet med ny kunnskap, kompetanse, normer og erfaring jeg kommer til å ha god bruk for i fremtiden. 

Med min største takknemlighet vil jeg avslutningsvis bare si tusen takk til Kulturbyrået Mesén ved Vibeke, Kristine, Mona og Ingrid for alt dere har gitt meg.

Martin Hvam,
student ved Westerdals Oslo ACT

WebComment