Takk for et fint 2015!

 

2015 har vært innholdsrikt for Mesén-gjengen! Vi vil ønske alle en riktig god jul, og har summert opp 2015 med kort oversikt over noen av de spennende og utfordrende prosjektene vi har jobbet med i år:

 

kirkenes_blogpost_247.jpg

Nye Kirkenes sykehus

Det har blitt mange turer til vakre Finnmark gjennom hele året, siden vi arbeider med kunsten til det nye sykehuset i Kirkenes. Det kunstprosjektet som er godt i gang er dokumentasjonsprosjektet Tiden er et skip som ikke kaster anker – Fortellinger fra Nye Kirkenes Sykehus, av kunstnerduoen Karoline Hjorth og Riitta Ikonen. Kunsterdoen arbeider med å skildre endringene som former sykehusets historiske utvikling som bygning og identitetsmarkør, og de endringene som har formet regionen og de menneskene som har tilknytning til sykehuset. Prosjektet har bloggen New Kirkenes Hospital, som det er vel verd å lese og se på!

 

Kopinorseminar

Vi har en stor interesse for å være med å utvikle kunstfeltet! Det var derfor med stort engasjement vi fikk i oppdrag av Kopinor om å arbeide sammen med dem med programutvikling og gjennomføring av Kopinorsemniaret 2015; Kreative næringer - Den nye oljen? Seminaret belyste vekstpotensialet for de kreative næringene med aktuelle problemstillinger knyttet til opphavsrett og samfunnsutvikling.

 

Rom for kunst på Oslo S

Det er vanvittig sprennende å arbeide med kuratering, produksjon og formidling av temporær kunst i Norges mest besøkte bygg. I 2015 har det vært to nye prosjekter på fasaden:

Marisa Ferreira med verket «Rear Window». Et verk som lekte med farger og perspektiver i på fasaden av Oslo S, og som besto av 59 vertikale striper som er montert skråstilt på fasaden. Kunstverket forandrer seg ettersom hvor man betrakter det fra.

Theo Ågren & Björn Hegardt med verket «The white paper». En installasjon hvor det så ut som en usynlig naturkraft har fått store papirark til å fly langs fasaden av Oslo S. Som i et frossent øyeblikket av en virvelvind forskyves perspektivet og langs fasaden flyr papirark i overdimensjonert format.

 

 

Fredsveggen

Vi har også hatt gleden sammen med Nobels Fredssenters å etablere en ny arena for samtidskunst, som har fått navnet Fredsveggen. Verket av Torunn Skjelland og Vigdis Fjellheim er oppkalt etter den italienske aksjonen «Mare Nostrum» som i 2013 ble iverksatt for å redde båtflyktninger på vei over Middelhavet til Europa. Det er malt direkte på et seksti meter langt byggegjerde utenfor Nobels Fredssenter.

 

Evergreen

I februar fikk Oslo en ny, fargersterk skulptur på Festningsallmenningen. Evergreen av Christian Bermudez tar utgangspunkt i ballastplantene i Oslos havn og deres historie, og tematiserer migrasjon, immigrasjon og kulturelle endringsprosesser.

 

Oslo bys arkitekturpris

Sammen med Line Solgaard arkitekter og Sebastian Sanders vant vi konkurransen om å lage utstilling for Oslo bys arkitekturpris med utstillingskonseptet “Paviljonger 2015”. Vi presenterte i høst en utstillingen som en serie byggverk i sin reneste form; nesten som arkitektens strek-skisse av reisverket til et bygg, for å skape en illustrasjon av arkitektur som ramme for formidlingen. Utstillingskonseptet vil med andre ord fungere som en arkitektur i seg selv.

 

Formidling og tilgjengeliggjøring

I 2015 har vi mer enn noen gang at fokus på å tilgjengeliggjøre og å formidle kunsten. Vi utvikler prosjekter med en forutsetning om og tro på at kunst kan spille en sentral rolle i våre offentlige rom og bidrar til å skape engasjement og dialog der folk ferdes. Vi mener at formidlingen er med på å gjøre opplevelsen av kunsten større og mer sammensatt.

Ved å tilby god formidling får publikum en større forståelse for kunstverkene, noe som igjen kan gi en økt interesse og bevissthet rundt kunst i offentlig rom. Formidling er viktig både på stedet kunsten finnes, men også på nett og i sosiale medier. For å synliggjøre prosjektene vi jobber med er det viktig for oss å nå ut til publikum både i sosiale medier og media generelt.

Vi har fortsatt formidlingsarbeidet knyttet til Sparebankstiftelsen DNBs kunstprosjekt Skulpturstopp på mange flater; nettsideinstagramfacebook, nye bilder og tekster, samt produsjon av postkort fra alle skulpturene.

Og Codafestivalen har fått nytt design og nye nettsider: www.codadancefest.no. I tillegg til arbeidet med nettsidene fikk vi være med på synliggjøre årets festival i presse og sosiale medier.

Vi har i 2015 utviklet nye nettsider til Nydans Oslo, som er et nystartet senter for danseproduksjon og et fellesskap for danseprodusenter. 

Vi har på oppdrag fra NBK utviklet, produsert og gjennomført kampanjen Utstillingsavtalen “Lønn for arbeid!”.

 


Det beste av alt er at vi har fått jobbet med så mange flinke og kreative mennesker! Vi gleder oss til neste år!

Kanskje vi kan gjøre noe lignende sammen med deg i 2016? Ta kontakt; mesen@mesen.no eller telefon 400 06 737.

mona olsenComment